Schenkerij “De Oldenhof”
Bij ons kunt u terecht voor een heerlijke kop koffie of thee met iets lekkers.
Maar ook voor de lunch of de borrel bent u op het juiste adres.
Een gezellig terras waar u kunt genieten van een landelijke omgeving, uitzicht op een historisch landhuis en op de achtergrond het gekakel van een paar loslopende kippen en pauw.
High Tea of High Wine
Reserveer vanaf nu een heerlijke High Tea of High Wine bij ons. Neem even contact op voor alle mogelijkheden en om te reserveren.
Heeft u iets te vieren, ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Vraag naar de mogelijkheden.
Menukaart
Bijzonder assortiment koffie en thee
Bij ons krijgt u niet zomaar een kopje koffie of thee. Onze koffie komt Nepal.
Van ieder kopje koffie en thee die wij schenken gaat een klein bedrag naar 112Nepal.nl. Naar aanleiding van de aardbeving in 2015.
Als u bij ons een kopje koffie drinkt, steunt u dus direct een goed doel.
Ook de thee komt van verder, namelijk uit Nepal (uit de Ilam Valley).
Lees ook het redactionele artikel in de Stentor over de Koffie en Theeschenkerij (Marian Fix).
Openingstijden Koffie en theeschenkerij
dinsdag t/m zondag |
geopend van 10:00 tot 19:00 uur |
Blusapparaat en EHBO-kit aanwezig.
Slow Coffee
Onze Nepalese koffie is “Slow Coffee”, filterkoffie dus. Maar wat is dat precies?
Men ontdekte dat de snelle techniek van koffie zetten niet voor alle soorten koffiebonen geschikt bleek te zijn. De koffieboon verloor zijn smaak door het snelle zetten. Door juist de tijd te nemen houden de koffiebonen hun bijzondere smaak en geniet je uiteindelijke van de lekkerste koffie.
Er wordt koffie gezet met een filter wat we natuurlijk allemaal wel kennen. Door verschillende tools en speciale filters te gebruiken is die manier van koffiezetten veel verder ontwikkeld wat leidt tot een hele nieuwe beleving van koffie.
Een espresso wordt bijvoorbeeld in ongeveer 21 tot 25 seconden gezet, maar onze filterkoffie neemt zo’n drie tot vijf minuten in beslag. Heet water wordt op de versgemalen koffie in het filter geschonken. Het water kookt niet waardoor het niet onder druk staat en de koffie een heerlijke milde smaak krijgt. Langzaam mengt het hete water wat net van de kook is zich met het koffiemaalsel en druppels het rustig door het filter. De koffieboon krijgt zo alle tijd om zijn smaak en aroma aan het water mee te geven, traag doordruppelend tot in het koffiekopje.
Extra lekker dus, komt u snel proeven?